נתחיל במהות השאלה- השאלה לרוב נשאלת כיוון שהרי מוסיקה היא מתבססת על נתונים קיימים. למשל, לפי גובה הזמר קובעים את גובה הכלים שינוגנו באותה ההפקה ולפיכך גם המילים יוכלו להתבסס על הלחן והלחן על המילים.
אז בכל זאת, מה עדיף להתחיל קודם?
במוזיקה כמו במוזיקה אין חוקים. אם יש לכם שתי שורות שכתובות נכון, מקוריות ומהוות השראה להמשך כתיבה, עדיף עליכם להמשיך ולסיים עם המילים ועל המילים להלביש את הלחן בצורה שתתאים למילים ותחמיא להם בדיוק כמו שהן ראויות, אך עם זאת, לרוב הלחן צריך "לשרת" את המילים בשיר ולכן לרוב זו הדרך בה בוחרים ועובדים אמנים.
אם יש לכם ידע בכלי נגינה כלשהו ואין לכם מילים בראש תוכלו לנגן לעצמכם את הליווי לשיר ומשם יצוצו מילים. הדבר לא מומלץ בעבודה לרוחב- לא לכתוב אקורד ואז מילה או להפך. מומלץ לסיים עם שלב המנגינה(או הזמזום) ואז להתפנות למילים בהתבסס על הלחן, או לחן מתבסס על המילים אך לא ביחד, הדבר עלול לגרום למילים מאולצות או ללחן מאולץ ולא מתאים.
לתת למקצוענים לעשות את העבודה בשבילנו
כיום, רוב הזמרים הם אינם כותבי שירים, מלחיני שירים או אפילו לא יודעים לזמזם מה שהם רוצים שייצא מהשיר. אבל אל דאגה, זו הסיבה שקיימים המקצועות הלחנת שירים מקצועית, כתיבת מילים מקצועית וכן כל שירות אולפני כזה או אחר כמו טכנאי סאונד, נגינת גיטרה לשיר, קלידים, תכנותים, תופים, מיקסינג, מאסטרינג והרשימה עוד ארוכה. הזמרים והמוסיקאים באשר הם לא יכולים לעשות הכל ולכן יש מפיקים מוזיקליים ושלל גורמים נוספים שיסגרו לכם את הפינות וייצרו לכם או יחד אתכם את הלהיט או ההפקה המנצחת!
לסיכום, לא משנה אם יש לכם מילים, לחן, חצאי מילים או חצאי לחן- לכו עם זה עד הסוף ותהנו מהדרך! אל תשכחו שגם אם יש לכם לחן או מילים מושלמות, תמיד יש מה לשפר ותמיד עדיף להיוועץ במקצוענים בתחום המוזיקה לעזור לכם בדרך אל ההצלחה.
כותב המאמר הוא מאור גולדנברג, בעלים של אולפן הקלטות מפיק מוזיקלי וטכנאי סאונד בMG STUDIO באולפן הקלטות בקריית מוצקין. מאור עוסק במוזיקה זה למעלה מעשור הן בנגינת גיטרות קלידים ותכנותים בסשנים רבים דבר המוסיף יתרון משמעותי בהפקותיו. בנוסף עובד מאור כמורה לגיטרה ומוסיקה בקריות עם מעל עשור של נסיון בתחום הסאונד ולימודי המוזיקה, בהוראת הגיטרה ומוסיקה, ניהול הרכבים מוזיקליים בקריות ועוד. מוזמנים לפנות במייל או בטלפון ולחילופין, למלא את הפרטים בטופס